William Boeva heeft het peterschap aanvaard van de unieke opleiding Esports aan Hogeschool PXL

Hogeschool PXL start met de eerste esportsopleiding in Vlaanderen. Alexander Dumon, coördinator Esports Business Architect: “Na verschillende intakegesprekken zijn we gekomen tot 40 studenten die een jaar worden ondergedompeld in alle mogelijk aspecten van esports. We beseffen dat we hiermee Vlaanderen en de euregio een enorme boost geven en laten aansluiten met de internationale top”.

Francis Vos, departementshoofd PXL-Digital: “Na een intense voorbereiding zijn we blij om van start te gaan met de opleiding. We werken in twee groepen. De lessen gaan door op maandag en dinsdag op de Corda Campus, het kloppend hart van innovatief Vlaanderen. Met een denderend openingscollege van William kan het niet meer stuk. Bovendien wordt William Boeva ambassadeur van onze nieuwe opleiding”.

William Boeva, comedian en fervent gamer: “ Ik speel al vanaf mijn vijfde videogames, ik verbleef toen heel veel in het ziekenhuis en gamen gaf mij troost en een ontsnappingsroute. Ik vind het trouwens frappant hoe je in een game uit je fysieke en maatschappelijke context stapt: klein, groot, arm, rijk het maakt niet uit; in een game is iedereen gelijk”.

“Deze esportsopleiding aan de hogeschool zorgt voor professionalisering en een positieve mindset rond gaming, daar verbind ik mij heel graag aan”, besluit William.